Thursday, December 9, 2010

Be Careful with this kind of message!



Korang-korang pernah tak terima masej pelik-pelik. I mean from the unfamiliar number that easily can be categorized as spam! Lately ni, aku rasa nombor handphone aku popular plak.Banyak sangat nombor-nombor tak kenal hantar mesej. Muahaha! *bangga jap*

But from all kinds of this shit messages that i received, there was one that attract me a lot. The message was like this :

"In ayah lg mnjm hp kawan, sla bli TOPUP RM30 hntr no. gores die ke no. baru 0178392853 ayh lg ad maslah kat blai polis, jgn dlu tlpn nanti ayh yg tlpn. cpt. "

I received this message twice. And for the first time i thought the message was really came from my dad but when i saw the number seems like unfamiliar, and i think that it was kind of spam message. Then , i replied to the person that sent me this message:

"Sorilah ayah palsu, tak dok duit nie. Sengkek habis! TOPUP sendiri eh"

Hahaha! Sebenarnya nak bagi ayat lagi power.Tapi masa dapat masej tu tengah sibuk shopping. No time to treat this nonsense thing! Shopping lagi baik~

Sebenarnya, ini adalah taktik untuk dapat top up free. Semalam my mom ada baca pasal benda ni kat dalam online news paper. Actually, orang yang buat jenayah ini may be orang Indonesia because kalau tengok dari segi bahasa masej yang dia tulis macam ala-ala indon gitu. Benda ni dah berleluasa sangat. Kalau orang yang tak baca betul-betul memang akan bagi je la TOPUP RM30 kat nombor tu. So, be careful guys! He is not really our dad!

Kalau korang nak tahu, bila orang yang send mesej ni dapat TOP UP yang korang bagi, depa akan jual balik TOPUP tersebut dalam kalangan kawan-kawan mereka. So, dorang akan dapat duit. Bayangkan kalau satu hari 100 orang dia target and yang betul-betul reply and bagi TOPUP adalah dalam 50 orang.1000 lebih kot dapat duit free2 je. Kalah elaun sebulan aku dapat!

Moral of the story, be careful and more alert with this kind of message!


3 comments:

  1. hahaha samdol gila..baca sekali pon dah tau indon...lolxx

    ReplyDelete
  2. ade ek msj cam gini..
    hadoyaiii...

    ReplyDelete